05.07.2010

Dla wielbicieli Imbiru.

Dla wszystkich wielbicieli imbiru zebraliśmy kilka ciekawych i pomocnych informacji na temat marynowanego imbiru serwowanego w naszej restauracji.

Marynowany imbir, zwany inaczej „gari” podawany jest do prawie każdego dania sushi. Przeżuwanie go co jakiś czas pozwala oczyścić kubki smakowe i tym samym silniej odczuwać smak kolejnych rodzajów maki czy nigiri. Poza tym, że zwiększa on nasze doznania smakowe, posiada również wiele innych zalet. Korzeń imbiru zawiera substancje żywicowe i olejki eteryczne o właściwościach takich jak ułatwianie trawienia oraz przeciwdziała tworzeniu się zakrzepów. Co więcej, imbir poprawia krążenie mózgowe (poprawia koncentrację) oraz działa rozgrzewająco (jest znanym afrodyzjakiem!). Dzięki składnikom pobudzającym krążenie, korzeń imbiru pomaga również w zwalczaniu cellulitu.

Zapraszamy do naszej restauracji na Wasze ulubione sushi i wysokiej jakości japoński imbir!

Za przygotowanie opracowania wartości odżywczych naszych dań dziękujemy Poradni Dietetycznej 'hälsa'.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz