21.01.2010

Brzoskwiniowe Sake. Drink.

Ze względu na fakt, iż piątek nieubłagalnie się do nas zbliża, chcielibyśmy podzielić się z Wami naszym sekretnym przepisem na brzoskwiniowe-sake. Idealnie komponuje się przed, do i po sushi:-]

3 brzoskwinie (mogą być w puszce)
500 ml wody mineralnej
50 gram cukru
390 ml sake
2 łyżeczki soku z cytryny

Zmiksować w blenderze brzoskwinie, wodę, cukier, sok cytrynowy i kostki lodu.
Na końcu dodać sake i wszystko jeszcze raz dokładnie zmiksować. Podawać w wysokiej szklance z listkiem mięty.

P.S. Dla uzyskania ekstra słodyczy można wykorzystać syrop z puszkowanych brzoskwini zamiast wody mineralnej.

Dobrej zabawy! A sushi z dostawą do Twoich drzwi pod numerem CATERINGS (+48 22 837 46 47).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz